Acasă Animale
Categorie:

Animale

Reclamă

O echipă de oameni de știință care marcau viața marină la nord de coasta australiană Queensland a fost martoră la regurgitarea unei echidne întregi de către un rechin tigru. Incidentul, care a avut loc în mai 2022 în largul coastei insulei Orpheus, între Townsville și Lucinda, ar putea fi primul de acest fel, potrivit cercetătorilor.

Se crede că echidna înota de la o insulă la alta pe un canal îngust, încercând să găsească hrană sau rude, și a avut ghinionul să cadă pradă unui rechin tigru mare. Cercetătorii se îndoiesc că un astfel de incident s-a mai întâmplat vreodată, deoarece nu este obișnuit ca acești rechini să se hrănească cu echidne.

Pagini: 1 2

Reclamă

Multe primate sunt caracterizate de capacități cognitive impresionante și de un comportament asemănător celui uman. Potrivit biologilor, încă de la începutul anilor 1960 au fost efectuate experimente pentru a învăța maimuțele să semneze și să folosească unelte.

Prima maimuță care a învățat limbajul semnelor se numea Washoe. Acest cimpanzeu a fost dresat după principii asemănătoare cu educația copiilor. În primul an, Washoe a memorat și a început să folosească trei duzini de gesturi, iar cu puțin timp înainte de moartea sa acest număr era deja de peste 300.

Pagini: 1 2

Reclamă

Elefanții pigmei din Borneo, cei mai mici dintre elefanții pe cale de dispariție care trăiesc astăzi. Aceștia nu depășesc 3 metri în dimensiune, fiind considerabil mai mici decât rudele lor din alte specii.

Se crede că elefanții din Borneo au devenit izolați de omologii lor de pe continent pe insula după care sunt numiți, în urmă cu aproximativ 300 de milenii. Astăzi, mai există aproximativ o mie de exemplare din această creatură uimitoare, iar populația continuă să scadă. De vină sunt defrișările și braconajul.

Pagini: 1 2

Reclamă

Cetățenii din Regatul Unit sunt serios alarmați de numărul tot mai mare de pescăruși agresivi care atacă deja animalele de companie. În special, au fost înregistrate mai multe cazuri de păsări care au atacat pisici domestice, astfel încât proprietarii de pisici cu mustăți și coadă sunt îndemnați să nu-și lase animalele afară nesupravegheate sau să fie cât mai vigilenți posibil.

Populația pescărușilor din Regatul Unit continuă să crească. Recent s-a raportat chiar că această creatură cu pene s-a năpustit asupra unui bărbat care inițial își apăra pisica.

Pagini: 1 2

Reclamă

Puteți împrăștia zaț de cafea sau scorțișoară în jurul paturilor și lângă intrarea în furnicar. Insectelor nu le va plăcea. O altă metodă este zahărul și acidul boric. Aroma va atrage insectele și le va forța să strecoare o parte din compus în furnicar.
Următoarea metodă este pulverizarea căilor furnicilor și a locurilor unde se adună insectele cu oțet diluat cu apă. Experții spun că datorită acestei compoziții insectele vor părăsi locul. Și este, de asemenea, permisă turnarea de apă clocotită pe furnicar sau împrăștierea în jurul paturilor de pământ diatomaceu, care afectează negativ insectele.

Pagini: 1 2

Reclamă